Gadatirgus “Pasaules augu diena”

Nacionālais botāniskais dārzs aicina svinēt Pasaules augu dienu – stādu gadatirgū!

Botāniskā dārza apmeklētāji varēs iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ar neparastiem augiem, iegādāties lietas ne tikai dārzam, bet arī iegādāties Latvijas amatnieku un mājražotāju ražojumus.

! Līdz 12. maijam aicinām pieteikties stādu tirgotājus un amatniekus. Reģistrācija notiek NBD mājas lapā: https://gadatirgi.nbd.gov.lv/lv/stadu-gadatirgi/52

18. maijs visā pasaulē tiek atzīmēta kā Pasaules augu diena (Fascination of Plant’s Day) pēc Eiropas Augu zinātņu organizācijas (EPSO) ierosinājuma, lai pēc iespējas vairāk cilvēki apbrīnotu augus un apzinātos to izpētes nozīmi ilgtspējīgā pārtikas nodrošināšanā, dārzkopībā, mežkopībā, kā arī dažādās ražošanas nozarēs. Viena no centrālajām tēmām– augu loma vidē un tās saglabāšanā.

Kas? Pasaules augu dienas stādu un amatniecības gadatirgus
Kur? Nacionālajā botāniskajā dārzā, Salaspilī, Miera iela 1
Kad? 18. maijā no plkst. 8.00 līdz 14.00

Gadatirgus apmeklētāji tiek aicināti apmeklēt arī NBD oranžēriju, kur apmeklētājiem pieejamas četras zāles – sukulentu zāle, siltā subtropu zāle, vēsā subtropu zāle un tropu zāle.

NBD stādu gadatirgus “Pasaules augu dienas” ietvaros, ieeja botāniskajā dārzā – pieaugušajiem 5 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem 3 EUR, ģimenes biļete 10 EUR.

Nokļūšana:

– Ar auto: caur Rīgas un Miera ielas vārtiem;
– Kājāmgājējiem: Galvenā ieeja / Tūrisma informācijas centrs.